Detail opleiding

< naar overzicht

Leidinggeven voor meewerkende teamleiders [ 005-LEI-02 ]

Mocht u meer deelnemers willen inschrijven dan er beschikbare plaatsen zijn, neem gerust contact op met ons (054/501051) om meer plaatsen aan te vragen.

De opleidingen worden aangeboden op diverse locaties verspreid over het hele Belgische grondgebied, gedurende het hele jaar.
Bij sommige opleidingen worden de concrete locatie en data pas vastgelegd na het ontvangen van de inschrijvingen. Op deze wijze kunnen we de opleidingslocatie vastleggen rekening houdend met de locatie van het bedrijf en de data rekening houdend met de periode van voorkeur.


  
Locatie Lokaal Data Vrije
plaatsen
Info
Afsnee (Gent) Autoweg-Zuid 3
Afsnee (Gent)
08/05/2024 van 09:00 tot 16:00
15/05/2024 van 09:00 tot 16:00
1 Van collega naar leidinggevende Inschrijven
Antwerpen Borsbeeksebrug 32
Antwerpen
22/08/2024 van 09:30 tot 16:00
29/08/2024 van 09:30 tot 16:00
1 Van collega naar leidinggevende Inschrijven
Limburg Provincie
Limburg
Periode van:
01/01/2024
en
30/06/2024
12 Inschrijven
Sint-Niklaas Hogekouter 1
Sint-Niklaas
25/09/2024 van 09:00 tot 16:00
02/10/2024 van 09:00 tot 16:00
2 Van collega naar leidinggevende Inschrijven
Vlaams-Brabant & Brussel Regio
Vlaams-Brabant & Brussel
Periode van:
01/01/2024
en
30/06/2024
12 Inschrijven
In Uw bedrijf Wanneer U wilt Meer info

Inhoud

Situering

Iedereen neemt dagelijks verschillende rollen op (rol van partner, vader, moeder, …) en dat gaat meestal redelijk vlot. Wanneer gevraagd wordt om de rol van teamleider op te nemen vinden veel mensen dat moeilijk. Vooral als ze hierbij “doorgroeien” in hun eigen team en zelf ook meewerken.

Doelgroep

Meewerkende teamleiders.

Voorkennis

Er is geen enkele voorkennis vereist.

Programma

Dag 1: Leiding geven, hoe begin je hier aan? Constructief communiceren.
Communicatie verloopt niet altijd vlekkeloos. Je wil de ander wel begrijpen, maar soms lukt het niet. Je vraagt je soms af waarom de teamleden je niet verstaan. Je wil iets gedaan krijgen van hen, maar botst op een muur van verzet...
Door op een bewuste en constructieve wijze te communiceren ga je veel meer bereiken. Het is belangrijk te begrijpen dat iedereen door een andere bril (eigen referentiekader) naar de werkelijkheid kijkt en dat dé waarheid niet bestaat. De kunst is er achter te komen hoe de ander naar een situatie kijkt en hiermee rekening te houden in het overbrengen van je boodschap.

Dag 2: Assertief reageren.
- Hoe breng je een moeilijke boodschap over?
Ben jij een type “Klinkt het niet, dan botst het wel” of denk je eerder “Ik zwijg voor de lieve vrede”? Assertief reageren draait om respect voor jezelf, maar ook voor de ander en voor de relatie tussen jou en de ander.
- Feedback geven, werkt motiverend, maar ook feedback ontvangen is belangrijk. In de cursus leer je deze basisregel toe te passen.

Dag 3: Samenwerken, iedereen op dezelfde lijn krijgen!
- Aansturen van teamleden is één zaak, het aansturen van een team is een andere.
In teams spelen zich veel processen af waar je als teamleider op moet inspelen.
Het is in eerste instantie belangrijk dat jouw team op één lijn zit, dat je een gemeenschappelijk doel hebt dat voor iedereen duidelijk is en waarvoor je gaat. Hier kunnen discussies rond ontstaan.
Je leert als teamleider aandacht te hebben voor de procedures, taakverdeling en rolverdeling in het team om te komen tot een polyvalent team waar “leren” een vanzelfsprekendheid is.
- Conflicten, de confrontatie durven aangaan.
Conflict is een woord met een negatieve bijklank. Liefst worden ze vermeden of genegeerd. Door een conflict anders te bekijken ga je het minder snel uit de weg. Wanneer een conflict snel wordt aangepakt zal je gemakkelijker een oplossing vinden. In de cursus wordt geleerd hoe teamleiders hierin een neutrale rol moeten innemen. Door actief te luisteren kom je tot een heldere probleemformulering en duidelijke afspraken voor alle partijen die je nadien als teamleider mee zal moeten opvolgen.

Duur:
3 dagen

Incompany

Vanaf 6 deelnemers kan een opleiding binnen uw onderneming georganiseerd worden. U mag hiervoor tevens arbeiders van eventuele buurbedrijven toelaten indien deze tevens tot PC100 behoren. De kosten van de docent en de syllabi neemt OpFo100 voor zijn rekening. Uw bedrijf dient voor deze in-company opleiding een geschikt opleidingslokaal ter beschikking te stellen.

Vragen?

Julie helpt u met plezier verder:

Email: opleidingen@opfo100.be
Tel.: 054/50 10 51


< naar overzicht